• by: Vedran
  • December 22nd, 2022
  • Category:

Vedran over zijn stage bij SYON


Onzekerheid. Het is iets waar ik mezelf te vaak op betrap.

En bijna elke keer denk ik achteraf: waar was dat nu weer voor nodig?

Ook nu weer. Het is begin september, ik heb mijn beide herexamens achter de rug en sta klaar om nog voor de start van het nieuwe academiejaar twee weekjes op reis te gaan. Enkel nog de resultaten afwachten… Gelukkig wordt het geen vakantie in mineur.

Door de korte tijd tussen die resultaten en de eerste schooldag – en omdat ik 1.600 kilometer van huis ben – heb ik niet veel tijd om een stageplaats te zoeken.

Enter Syon

Ik ken iemand die op het bureau werkt, en via hem kan ik bij mijn terugkomst in België langskomen voor een gesprek met Sylvie. Ik ben nog maar een jaar ver in mijn opleiding en begeef mij dus op vrij onbekend terrein. Het plan: gewoon eerlijk zijn over mijn onervarenheid met het vak en het kantoorleven. En dat ik dat wil goedmaken met mijn motivatie en leergierigheid.

De stress blijkt, zoals zo vaak, nergens voor nodig. Sylvie stelt me meteen gerust, Ik moet het zelfs niet hebben over ervaring en onzekerheden. Dat het niet meer dan logisch is dat ik de meeste dingen nog niet perfect ken, dat de collega’s er zijn om te helpen (wat blijkt te kloppen). Het is zaak om te bekijken welke taken ik op mij kan nemen en zo bij te leren. De vlotte uitvoering volgt later wel.  

En zo gaat het ook. Na een goede twee maanden voel ik me stilaan thuis. De taken lopen goed, met af en toe een uitdaging, maar zo bekijk ik alle aspecten van de job. Ook met de collega’s heb ik het getroffen. Het is fijn dat ze me willen bijstaan waar nodig. Ik krijg altijd duidelijke richtlijnen en er mag al eens gelachen worden. Kortom, de sfeer zit goed.

Vedran

Langeplankstraat 25/3
9052 Gent | Zwijnaarde